Hírek

A 2020/2021. évi Kalmár László Országos Matematika Verseny felhívása már olvasható 

   A versenyről menüpontra kattintva!

2020. augusztus 19.

TIT 

 

A Prima Primissima Díj

A Művészetek Palotájában december 6-án megrendezett díjátadó ünnepségén a TIT Prima díjat nyert!

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat a Magyar oktatás és köznevelés kategóriában került a döntő fordulóba. A bíráló bizottság döntését előkészítő és a közönség tájékozódását segítő kisfilm kiemelte a TIT-nek a fiatalokat megszólító sokrétű tevékenységét, az immár országos hálózatba szervezett tudományos élményközpontok, a nyelvoktatás vagy éppen ismeretterjesztő folyóiratai (Természet Világa, Valóság) és hetilapja (Élet és Tudomány) tevékenységeit.

A Prima díjat a TIT nevében Piróth Eszter igazgató vette át. A Magyar oktatás és köznevelés kategória Primissima díjasa Neuwirth Anna Mária néptáncpedagógus, másik Prima díjasa pedig a Napsugár Alapítvány lett.

Gratulálunk valamennyi díjazottnak a nemes megmérettetésen elért eredményükhöz!

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat köszönetet mond mindazoknak, akik a jelölési folyamatban, majd a közönségszavazás során voksaikkal támogatták munkáját!

Budapest, 2019. december 19.


Korábbi híreink:

Prima Primissima jelölt a TIT!

2019-ben a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat is bekerült a díjra esélyesek közé, Magyar oktatás és köznevelés kategóriában.

Az idén 17 esztendős Prima Primissima Díj évről évre a kiemelkedő teljesítmények elismerése, jelöltjei példaértékűt alkottak a kultúra, a művészet, illetve a tudomány területén.

Tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat, minden kategóriában három jelölt kap helyet. Közülük titkos szavazással választják ki a Primissimákat.

A közönség SMS-szavazatai alapján ítélik oda a Közönségdíjat. Érdemes szavazni, hiszen a voksolás résztvevői között egy új Mercedes-Benz CLA személygépkocsit sorsolnak ki.

A szavazatokat a +36 70 707 7000 számon lehet leadni a jelöltek SMS kódjának beütésével, mely a TIT esetében a 15-ös.

Szavazni november eleje és december eleje között lehet, a díjról és a szavazásról további információkat találnak a www.primaprimissima.hu weboldalon.

Köszönjük, ha egy SMS-el Ön is hozzájárul, hogy a Társulatunk elnyerhesse a Közönségdíjat.

TIT

2019. november 6.

 

 

 

 

 

 

A Természet Világa 2017 júliusi számában képes beszámoló jelent meg a 2017. május 19-20-án lezajlott országos döntőről, az 1. helyezettek és a határon túli különdíjasok fényképeivel (a beszámoló a szavakra kattintva megnyílik).

Az Élet és Tudomány 2017/23. és 24. számában közöltük az országos döntő díjazottjainak nevét.

A Természet Világa folyóirat 2016. augusztusi számában Juhász Péter interjúját olvashatják 5 felkészítő tanárral, akiknek versenyzői dobogós helyezést értek el az országos döntőn. A cikket a lap honlapján is elolvashatják.

Felkészítő tanárok részére megjelent a Kalmár László Matematikaverseny módszertani kiadványa, bővebb információk ezen az oldalon.